Databanken en zoekmachines van externe partijen

Heeft u vragen over deze databanken en zoekmachines, mail of bel ons dan.

Deze database wordt uitgegeven door het Lectoraat Autonomie en Participatie van mensen met een chronische ziekte, Faculteit Gezondheidszorg en Zuyd Hogeschool. U vindt er informatie over Nederlandstalige meetinstrumenten die te gebruiken zijn in de dagelijkse praktijk en in onderzoek. De database bevat ook een aantal instrumenten om psychische stoornissen te meten.

In de NGC vindt u evidence-based klinische richtlijnen, practice guidelines, expert-commentaar, syntheses, geannoteerde bibliographieën en meer.

Het Netwerk Oorlogsbronnen bouwt de digitale zoekingang tot Tweede Wereldoorlog-collecties in Nederland. Van foto’s tot kampdagboeken: met één opdracht is het mogelijk een schat aan informatie te doorzoeken.

Op deze website zijn archieven, organisaties en personen in kaart gebracht die na 1945 betrokken waren bij de terugkeer en opvang van getroffenen van de Tweede Wereldoorlog uit Nederland en Nederlands-Indië.

Databank van het National Center for PTSD in de Verenigde Staten.
Bevat bibliografische verwijzingen naar wetenschappelijke literatuur en links naar fulltext artikelen op het gebied van posttraumatische stress en psychotrauma als gevolg van traumatische ervaringen.

Metazoekmachine voor het vinden van verwijzingen naar geneeskundige bronnen; bevat zelf geen fulltekst artikelen. Er wordt tegelijk gezocht in o.a. PubMed, Bandolier, Best Bets, Clinical Evidence en DARE. De database maakt onderscheid tussen verschillende niveaus van evidence van de gevonden verwijzingen.

The Cochrane Library bestaat uit een verzameling van databases met Evidence Based Reviews en dergelijke, en is de meest uitgebreide bron van hoogwaardige en onafhankelijke informatie over het effect van gezondheidszorginterventies en de waarde van diagnostische tests.

Op deze site van de Universiteitsbibliotheek Utrecht staat een overzicht van tutorials/handleidingen voor literatuurbronnen op het terrein van de Geneeskunde. Nieuwe bronnen worden regelmatig toegevoegd.