Impact, Magazine over de psychosociale gevolgen van ingrijpende gebeurtenissen

Zojuist verschenen!

Een mooie nieuwe jas en een bredere invulling van de oude Cogiscope, maar natuurlijk met dezelfde kwalitatief goede inhoudelijke artikelen die u van ons gewend bent.

Waarom is er voor een nieuwe naam gekozen? Stichting Cogis, de naamgever en uitgever van Cogiscope, is door de jaren heen meegegroeid met de tijdgeest en daarom recent van naam veranderd naar  Arq Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld. Gelijktijdig is een nieuwe naam voor ons tijdschrift gekozen en het tijdschrift een nieuw uiterlijk en bredere invulling gegeven. De titel van ons magazine refereert allereerst naar de impact van oorlog, geweld en crisis op individu, organisatie en samenleving. Daarnaast betekent het de impact die u als ondersteunende organisatie, hulpverlener, onderzoeker dagelijks op getroffenen heeft.

In dit eerste nummer wordt u meegenomen in de Global Mental Health. De vraag wordt beantwoord welke lessen we in Nederland kunnen leren van humanitair werk in internationale context. Daarnaast is er een mooie column van professor Berthold Gersons over het nieuwe monument van MH17. Professor Timothy Snyder was de afgelopen maanden volop in het nieuws. Hij gaf de Nooit meer Auschwitz Lezing 2017. In deze Impact een artikel over zijn inzichten vertaald naar ons veld.

U kunt dit nummer bestellen door een bericht te sturen naar impactredactie@arq.org